Toto Wolff: “Zo’n coronatest is echt niet leuk, ze duwen het stokje tot in je hersenen”

Het mag duidelijk zijn, na de positieve coronatest van Sergio Perez, zijn de F1-teams meer dan ooit op hun hoede en willen ze de kans dat één van de F1-piloten besmet wordt tot een minimum beperken.


Positieve coronatesten onder personeel waren er eerder al maar de positieve coronatest van Sergio Perez en de daarmee gepaard gaande uitsluiting van de Britse GP heeft de F1-teams pas echt wakker geschud.

Indien één van de rijders besmet geraakt kan dat catastrofale gevolgen hebben voor de rijder zijn ambities in de titelstrijd, zeker bij bijvoorbeeld Mercedes. Daar is men dan ook enorm op hun hoede en hanteert men bijkomende maatregelen om te vermijden dat Hamilton of Bottas met het coronavirus besmet geraken.

Bij Mercedes betekent dat concreet dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zo weinig mogelijk in contact worden gebracht met grote groepen.

“We houden onze rijders weg van alle vergaderingen,” aldus Toto Wolff tijdens een interview met ‘Österreich’. “We hebben ook een eigen team van artsen die tijdens de grand prix’ aanwezig zijn en we trainen ook onze medewerkers op het vlak van belangrijke zaken die ze kunnen doen. Verder doen we uiteraard beroep op het gezond verstand van de mensen.”

Toto Wolff laat tot slot verstaan dat de vele coronatests die uitgevoerd worden vaak erg onaangenaam zijn.

“Het kan best onaangenaam zijn zo’n test. Je hebt vaak het gevoel dat ze de stokjes door je neus tot in je hersenen duwen. Ondertussen ben ik er echter aan gewend geraakt,” aldus de Mercedes-motorsportbaas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}