Ferrari: “Onze rijders hebben geen vertrouwen in de wagen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur hebben Charles Leclerc en Carlos Sainz momenteel onvoldoende vertrouwen in de wagen waardoor de wisselvallige performance van de Ferrari SF-23 nog slechter wordt. De rijders opnieuw vertrouwen doen krijgen in de wagen is dan ook cruciaal volgens Vasseur.

“Het was geen kwestie van pure performance (dat het in Silverstone plots minder goed ging), er is immers iets gebeurd waardoor het vertrouwen van de rijders in de wagen werd aangetast,” aldus Vasseur. “Wanneer je een bocht inrijdt en je verliest veel aerodynamische grip dan verlies je ook de balans van de wagen. Daardoor begin je onderstuur te voelen. Voeg daar nog de wind aan toe die van de ene tot de andere ronde anders is, nooit dezelfde intensiteit heeft en de moeilijkheden stapelen zich op.”

“We hebben geen stabiliteit op het vlak van performance. Ronde na ronde verliezen we dan ook performance van onze rijders want ze worden nooit met dezelfde omstandigheden geconfronteerd en ze verliezen vertrouwen in de wagen.”

“We moeten de rijders bovenaan ons prioriteitenlijstje plaatsen. Het is niet de makkelijkste of snelste manier want het zou eenvoudiger zijn om gewoon overal meer downforce toe te voegen.”

“Maar het gebeurt van het ene op het andere raceweekend dat we een andere benadering hebben. De ene grand prix gaat het goed en de volgende gaat het erg slecht.”

Met updates probeert Ferrari haar wagen competitiever te maken en verschillende problemen te verhelpen maar dat is ook niet altijd erg eenvoudig.

“Soms introduceer je een nieuw pakket en heb je weinig tijd om het uit te proberen. Je ondervindt problemen om te begrijpen dat je de verkeerde afstelling hebt gebruikt,” vertelt Vasseur daarover. “Misschien verwachtte je anderhalf tiende en vervolgens verlies je een tiende omdat je de verkeerde afstelling hebt gebruikt.”

“Wanneer je een update introduceert is het dan ook essentieel om te begrijpen hoe die het best benut wordt.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner