Ferrari: “Onze wagen heeft nu een veel beter potentieel maar er is nog een probleem”

Ferrari
Ferrari

Ferrari introduceerde afgelopen raceweekend een belangrijk pakket met updates op de SF-23. Aan de resultaten op zondag is het misschien nog niet te zien maar volgens teambaas Frederic Vasseur is er wel degelijk een belangrijke stap vooruit gezet, al zijn sommige problemen nog steeds niet opgelost.

De kwalificatie op zaterdag bestond uit uitersten voor Ferrari. Enerzijds was er de erg mooie tweede plaats op de startgrid voor Carlos Sainz terwijl teamgenoot Charles Leclerc worstelde met een probleem en niet verder geraakte dan de negentiende tijd. Volgens teambaas Frederic Vasseur kunnen er echter enkele bemoedigende conclusies getrokken worden.

“Ik denk dat we een stap vooruit hebben gezet op het vlak van potentieel,” aldus Vasseur. “Waarschijnlijk is Miami de referentie wat betreft kwalificatiesnelheid. We slaagden erin om Carlos op de eerste startrij te kwalificeren, wat een stap vooruit is.”

“Tijdens de race kon je zien dat we een stap vooruit hebben gezet in vergelijking met Aston Martin, maar dat volstaat absoluut nog niet. We hebben nog steeds een grote achterstand in vergelijking met Mercedes, zeker wanneer je de kwalificatie met de race vergelijkt. Daar moet de volledige focus van Ferrari liggen als we willen terugkomen en goede resultaten willen behalen.”

Een oud probleem blijft echter hardnekkig bestaan en dat is het gebrek aan consistentie. Beide rijders bleven wisselvallige prestaties ervaren op dezelfde bandencompound.

“Ik denk dat ons belangrijkste probleem niet het potentieel is tijdens die ene of de andere bocht, het belangrijkste probleem blijft de consistentie,” vat Vasseur het probleem van Ferrari samen.”Op Charles zijn wagen werd de eerste en derde stint met dezelfde bandencompound gereden. Tijdens de eerste was de snelheid niet goed, tijdens de andere wel. Carlos reed een goede eerste en laatste stint maar tijdens de middelste stint verloor hij tegenover de concurrentie zo’n 15 tot 20 seconden.”

Ook Vasseur heeft er echter het raden naar wat dit gebrek aan consistentie veroorzaakt.

“Om eerlijk te zijn, mocht ik het weten dan was het opgelost,” vertelt Vasseur. “We hebben 1 000 mensen die zich er momenteel op focussen. Het is zeer moeilijk om te begrijpen en om het op te lossen want het is niet altijd hetzelfde en het is ook niet altijd hetzelfde probleem.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print