Ferrari past windtunnel aan na diverse problemen

Het team van Ferrari gaat de komende weken en maanden diverse aanpassingen aan haar windtunnel doen nadat het de voorbije weken constateerde dat er een verschil was tussen de resultaten in de wintunnel en op de baan.
image

Ferrari merkte tijdens de eerste drie raceweekends dat de updates die het meebracht niet de gewenste resultaten leverden. Na onderzoek bleek dat er een groot verschil was tussen de resultaten die in de windtunnel en de resultaten op de diverse circuits.

Er kwam duidelijkheid omtrent het probleem nadat Ferrari ook een windtunnel van Toyota gebruikte en merkte dat de resultaten niet gelijkaardig waren. Dat is uiteraard een groot handicap aangezien de ontwikkeling van nieuwe onderdelen in het gedrang komt.

“We hebben het onderzocht in de windtunnel van Toyota, waardoor we de resultaten in drie verschillende omgevingen konden analyseren. We hadden twee verschillende windtunnels plus het circuit. Meer zelfs, er was ook nog CFD (Computational Fluid Dynamics).”

Als je de resultaten uit de windtunnel immers niet correct kan interpreteren, dan weet je ook niet hoe de onderdelen zullen functioneren wanneer ze op de wagen worden geplaatst. De Italiaanse renstal heeft nu besloten om aanpassingen te doen aan haar windtunnel.

“Het is niet ongewoon om een probleem te hebben in een windtunnel, alleen is er uiteraard extra aandacht voor wanneer het bij een team zoals dat van ons gebeurt,” zei Aldo Costa, de technisch directeur bij Ferrari.

Volgens Aldo Costa zijn de wagens vandaag de dag erg complex en maakt dat het soms erg moeilijk om de resultaten te interpreteren. Daarom is het volgens Costa ook moeilijk om problemen die in een windtunnel voorkomen te detecteren.

“We zullen enkele onderdelen en materialen moeten herontwerpen, dat zal waarschijnlijk na de zomerbreak gebeuren, dus tegen september of oktober.”

Volgens Aldo Costa is het nog niet te laat om te kunnen herstellen van de achterstand die Ferrari heeft opgelopen tijdens de start van het seizoen. Costa beweert dat Ferrari al heel wat problemen begrijpt en dat dit er voor zorgt dat ze in de goede richting kunnen werken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}