Ferrari plant agressieve wagen voor 2012

De wagen waarmee Fernando Alonso volgend jaar mee voor de titel zal mogen strijden wordt door Ferrari agressief ontworpen.
image

Ferrari loopt momenteel in de eerste seizoenshelft, net als vorig jaar, achter de feiten aan. Het kijkt na de eerste seizoenshelft aan tegen een serieuze achterstand en dat bij zowel het klassement voor de rijders alsook de constructeurs.

De Italiaanse renstal heeft naar eigen zeggen geleerd uit de huidige situatie en de slechte seizoensstart. Daarom zal het de wagen voor 2012 agressief ontwikkelen.

“Om eerlijk te zijn denk ik geen van beide,” antwoordde Nikolas Tombazis, chef van de ontwerpafdeling, op de vraag of de nieuwe Ferrari een evolutie zou zijn van de huidige wagen of een wagen die compleet van nul is ontworpen.

“We hanteren een nieuwe aanpak en er zijn heel wat facetten van de wagen die ingrijpend zullen veranderen. In dat opzicht is het een veel grotere verandering dan die we de voorbije jaren of met de voorbije wagens gemaakt hebben. Eerlijk gezegd moeten we dat doen omdat we een veel grotere stap voorwaarts moeten zetten dan dat we de voorbije jaren gedaan hebben.”

“In de moderne Formule 1 start je nooit van een blanco blad papier en smijt je de rest ook niet zomaar weg. Je zegt niet zomaar, ‘ laat ons nu van nul beginnen’. Je hebt heel wat zaken die je van de voorgaande jaren leert en die probeer je toe te passen in je ontwerp.”

Het is maar de vraag of dat agressief ontwerpen niet gaat resulteren in een onbetrouwbare wagen. Een probleem dat Ferrari ook al meermaals ervaren heeft, over een snelle wagen beschikken maar die de finish niet bereikt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print