“Romain Grosjean is klaar voor een tweede kans”

Dat zijn de woorden waarmee Renault-teambaas Eric Boullier vandaag uitpakte. Romain Grosjean kan zich maar best op de resultaten van Nick Heidfeld focussen.
In 2009 racete Romain Grosjean al eens voor de Franse renstal Renault. Zo herinneren we ons vast nog wel dat Grosjean op het circuit van Singapore de crash van Nelson Piquet zowat identiek ging imiteren. Al sprak het gezicht van Bob Bell destijds boekdelen. Grosjean combineerde toen zijn bankjob met zijn carrière als rijder. Uiteindelijk strandde hij opnieuw in de GP2. Daar is hij momenteel leider in de tussenstand.

Ondertussen zit Renault nog steeds met Nick Heidfeld onder haar vleugels. Met deze Duitser gaat het van kwaad naar erger. Op Silverstone tikte hij teamgenoot Vitaly Petrov bijna van de baan terwijl Sebastien Buemi het dan weer met hem aan de stok kreeg op de Nurburgring. Naar verluidt zou Eric Boullier ditmaal willen wachten tot de finale van de GP2 achterwege is. Die finale zal plaatsvinden in Monza.

“Grosjean is één van de rijders die ik dit seizoen zal opvolgen. Hij doet het momenteel dan ook opnieuw erg goed in de GP2. Volgens mij heeft hij alles in zich om terug naar de F1 te keren. Ik sta nu dichter bij hem. Hij is niet meer die rijder van twee seizoenen terug. Ik geloof echt dat hij voldoende potentieel heeft om tegen de grote rijders te strijden”, aldus Eric Boullier.
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”romain_grosjean_klein.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print