“Ferrari plant grote upgrade van 30 pk voor F1-motor”

Eerder gingen er al stemmen op dat Honda een motorupgrade van maar liefst 40 pk zou plannen en nu zou ook Ferrari met het oog op het F1-seizoen 2021 een upgrade van 30 pk gepland hebben.


Na een dramatisch verlopen F1-seizoen het voorbije jaar wil Ferrari dit jaar een grote stap vooruit zetten. Algemeen zal 2021 als overgangsjaar aanzien worden maar na een povere zesde plaats in dat kampioenschap is Ferrari het aan haar status verplicht om dit jaar een pak beter te doen.

De Scuderia plant dan ook verschillende upgrades en de motor is daarvan één van de belangrijkste. Volgens het Italiaanse ‘La Gazzetta Dello Sport’ plant Ferrari een upgrade van zo’n 30 pk, wat de Scuderia terug veel dichter bij haar niveau van 2019 zou moeten brengen.

Aangezien de F1-bolides in 2021 grotendeels dezelfde zijn als die van vorig jaar lijkt het een illusie dat Ferrari dit jaar al meteen opnieuw volop de strijd met Mercedes en Red Bull zal kunnen aangaan. De grote kloof zou echter wel een heel stuk kleiner moeten zijn.

Afwachten of de SF21 daadwerkelijk die hoge verwachtingen kan inlossen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022