Ferrari presenteert de SF71-H

Nadat eerder vandaag concurrent Mercedes haar nieuwe F1-bolide voorstelde heeft ook Ferrari vandaag in Maranello haar nieuwe wagen voorgesteld.


De naam van de nieuwe Ferrari F1-bolide was in tegenstelling tot die van Mercedes tot aan de presentatie een groot geheim. Tijdens de presentatie, die bijgewoond werd door enkele exclusief uitgenodigde Ferrari-fans, werd de SF71-H voorgesteld en was ook het motorgeluid van de nieuwe F1-bolide te horen.

Het rijdersduo bij Ferrari is dan weer geen onbekende. Net als de voorbije jaren vormen de Duitser Sebastian Vettel en de Fin Kimi Raikkonen het rijdersduo bij de Scuderia. Raikkonen is de laatste F1-piloot die ooit wereldkampioen werd met Ferrari, in 2007 om precies te zijn.

Het is inderdaad al meer dan tien jaar geleden dat Ferrari nog eens wereldkampioen wist te worden, zowel bij de rijders als de constructeurs en de nieuwe F1-bolide moet daar verandering in brengen.

Vorig seizoen wist Ferrari de kloof met Mercedes serieus te verkleinen. Tijdens de eerste races van het seizoen was Ferrari meer dan de evenknie van Mercedes maar na de zomerpauze volgden enkele ontnuchterende races voor de Scuderia en Sebastian Vettel.

Enkele teleurstellende resultaten, veroorzaakt door technische problemen en een startcrash, zorgden ervoor dat Ferrari en Vettel uit de titelrace werden geslagen. Mercedes en Lewis Hamilton konden aan het einde van het seizoen zonder veel problemen richting de wereldtitel konden rijden.

Met de SF71-H wil Ferrari nog meer aansluiting vinden bij Mercedes. De nieuwe wagen moet, met een nieuw chassis en sterk verbeterde Ferrari-motor, Sebastian Vettel in staat stellen om te strijden voor de wereldtitel. De verwachtingen zijn alvast hooggespannen bij Ferrari, afwachten of Ferrari de hoge verwachtingen van de Tifosi ook daadwerkelijk kan inlossen.

a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”Ferrari_SF71-H_headline.jpg”;}
Nadat eerder vandaag concurrent Mercedes haar nieuwe F1-bolide voorstelde heeft ook Ferrari vandaag in Maranello haar nieuwe wagen voorgesteld.
Fotos: Ferrari

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA