Ferrari reageert na lockdown in Italië: “Reis naar Australië gaat door zoals gepland”

Naar aanleiding van het nieuws dat Noord-Italië in lockdown gaat heeft Ferrari in een statement gereageerd en laat het weten dat het afreizen naar Australië zoals gepland doorgaat.


Heel Lombardije en veertien omliggende provincies zijn in lockdown om de verspreiding van het coronavirus in Italië een halt toe te roepen en dat tot 4 april. Zo’n 16 miljoen mensen worden getroffen door de maatregel.

Ook Modena en het hoofdkwartier van Ferrari bevindt zich in het gebied dat in lockdown gaat. Daardoor was er bezorgdheid dat het personeel van Ferrari niet zou kunnen afreizen naar Australië voor de eerste race van het nieuwe F1-seizoen.

“Voor Lombardije en voor de andere noordelijke provincies die ik heb opgesomd zal er een verbod zijn voor iedereen om in en uit deze gebieden te bewegen en ook binnen hetzelfde gebied,” zei minister-president Giuseppe Conte.

“Uitzonderingen zullen alleen worden toegestaan voor bewezen professionele behoeften, uitzonderlijke gevallen en gezondheidskwesties.”

Het ziet er naar uit dat ook Ferrari toestemming heeft gekregen om af te reizen naar Australië. Bij Ferrari laten ze in een statement alvast weten dat ze de maatregelen van de overheid opvolgen en constant in overleg zijn.

“Naar aanleiding van de maatregelen die de Italiaanse overheid afgelopen nacht aankondigde monitoren en evalueren we de situatie. We staan in nauw contact met de relevante autoriteiten en alle betrokken partijen,” luidt het in een statement van Ferrari.

“Voor Ferrari is het zich schikken naar de maatregelen van de overheid de belangrijkste garantie om de veiligheid van haar werknemers en hun families te garanderen. Dat is onze prioriteit. Iedere beslissing die we nemen is gebaseerd op dit principe.”

“Een deel van het team en het materiaal is reeds aangekomen in Melbourne Het vertrek van de rest van de teamleden gaat zoals gepland gewoon door tenzij we hierover andere communicatie ontvangen,” besloot Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen