Mark Webber: “Schrijf Sebastian Vettel nog niet af”

Mark Webber weet maar al te goed dat Sebastian Vettel vorig jaar overschaduwd werd door zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc maar toch schrijft hij de viervoudige wereldkampioen niet af voor komend seizoen.


De cijfers liegen er niet om: Sebastian Vettel moest vorig jaar het onderspit delven tegenover zijn jonge teamgenoot Charles Leclerc.

De jonge Monegask wist met twee overwinningen, acht podiumplaatsen en zeven pole positions 274 punten te sprokkelen terwijl Vettel zich moest tevreden stellen met 240 punten. In de eindstand van het wereldkampioenschap vertaalde zich dat in een vierde plaats voor Leclerc en een vijfde plaats voor Vettel.

Om Vettel af te schrijven is het echter nog veel te vroeg, dat vindt ook zijn voormalige teamgenoot bij Red Bull, Mark Webber.

“Ik denk dat het onverstandig zou zijn om Vettel nu al af te schrijven, hij heeft zoveel kwaliteiten,” aldus Webber tegenover ‘grandprix.com.au.’

“Hij staat zeker niet meer aan de start van zijn carrière. Hij bevindt zich in de lastige positie waarin hij aan de rest van de wereld moet bewijzen er nog wat brandstof in zijn tank zit en dat kan hij alleen maar bewijzen met goede resultaten en snelle tijden op de stopwatch.”

“Hij heeft alles zelf in handen om zich te bewijzen tegenover zijn team en de fans dat hij alles nog heeft wat er nodig is om goede prestaties te laten optekenen. Vorig jaar hebben we alvast een aantal sterke prestaties van hem gezien,” besluit Webber.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022