Ferrari, Renault en McLaren willen in beroep gaan tegen ‘beperkte’ straf voor Racing Point

Het ziet er naar uit dat met betrekking tot de ‘Roze Mercedes’ van het Racing Point F1 team het laatste woord nog niet gezegd is. Ferrari, Renault en McLaren willen immers in beroep gaan tegen de ‘beperkte’ straf die het F1-team kreeg.


Gisteren viel eindelijk de beslissing na het protest van het Renault F1 team tegen de ‘Roze Mercedes’ van het Racing Point F1 team. Racing Point werd schuldig bevonden aan het te sterk kopiëren van de achterste brak ducts van Mercedes en kreeg daarvoor van de FIA een boete van 400 000 euro en een puntenaftrek van 15 wk-punten.

Dat laatste is gebaseerd op de te verwachten puntenwinst die Racing Point volgens de FIA zou behalen door de brake ducts van Mercedes te kopiëren. Bovendien mag Racing Point gewoon met de brake ducts verder blijven rijden en moet het haar wagen dus niet aanpassen. De concurrentie is het echter niet eens met die ‘beperkte’ straf voor het Racing Point F1 team.

Niet alleen Renault, dat als enig team het protest indiende, maar ook onder andere Ferrari en McLaren zouden in beroep willen gaan tegen de volgens hen te ‘beperkte’ straf die Racing Point heeft gekregen. Volgens hen boekt Racing Point veel meer winst met het kopiëren dan die 15 wk-punten en op dat vlak hebben ze waarschijnlijk wel een punt.

Het huidige protest draait enkel en alleen rond de zogenaamde ‘brake ducts’ maar de Racing Point F1-bolide van dit jaar lijkt als twee druppels water op de Mercedes F1-bolide van 2019. Ferrari, Renault en McLaren willen dan ook verder gaan.

“We stellen ons veel meer vragen bij het volledige proces en en het hele concept van Racing Point. Deze uitspraak volstaat voor ons niet. Nu gaat het alleen over de brake ducts maar nog niet over het kopiëren van het volledige concept van Mercedes. Dit is nog maar het topje van de ijsberg en we hebben meer opheldering nodig,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

Het belooft dus ook in de Formule 1 nog een ‘warme zomer’ te worden met veel protesten en procedures …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print