Max Verstappen hoopt op P3: “In de kwalificatie zal het heel dicht op elkaar zitten”

Max Verstappen reed tijdens de tweede oefensessie de vierde tijd, op acht tienden van Lewis Hamilton. De Nederlander verwacht echter een intense strijd achter de twee Mercedes-rijders.


“De balans van de wagen is met de nieuwe onderdelen iets beter. Maar je mag geen wonderen verwachten. Met bijna dezelfde auto zal het niet opeens een stuk beter gaan,” vertelde Verstappen tegen Olav Mol in het programma Formule 1 Café.

“De banden zijn dit weekend zachter, maar dat geldt voor iedereen. Ik denk dat daar qua prestaties tussen de teams niet veel verschil in zal zitten. Dus we staan qua rangorde nog steeds zo’n beetje waar we vorige week ook stonden.”

Met die vierde tijd is Verstappen redelijk tevreden en de Nederlander hoopt vooral om tijdens de kwalificatie de derde plaats op de startgrid te kunnen veroveren. Strijden om de polepositie zal er volgens Verstappen niet in zitten, daarvoor is Mercedes gewoonweg te snel.

“Ik verwacht dat het in de kwalificatie heel dicht bij elkaar zal zitten. Om in de kwalificatie de derde plek te pakken, zal nog pushen worden. Maar in de race zal ik wel weer lekker op mezelf rijden,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print