Hulkenberg: “Ik voel me al meer thuis bij Racing Point”

Nico Hulkenberg laat weten dat hij zich al meer thuis voelt bij Racing Point tijdens de vrije trainingen voor de 70th Anniversary Grand Prix op vrijdag.


Vorige week werd Nico Hulkenberg in allerijl opgetrommeld om Sergio Perez te vervangen bij Racing Point F1 omdat de Mexicaan positief had getest op COVID 19. Na een nieuwe test afgelopen woensdag, waarvan het resultaat nog steeds hetzelfde was, mocht Hulkenberg voor het tweede weekend op rij plaatsnemen in de RP20.

Hulkenberg laat optekenen dat hij zich als het ware al meer thuis voelt bij Racing Point F1. “Het was veel beter, ik ben veel beter vertrouwd met de hele situatie in de auto,” zei Hulkenberg.

“Natuurlijk weet je ongeveer wat je kunt verwachten, veel meer dan een week geleden. Ik voelde me meteen veel meer thuis, fysiek ook veel beter. Op de option compound vandaag, was de ronde niet zo netjes.”

“Vooral in de laatste bocht verloor ik wat tijd. Maar ik ben behoorlijk blij en zelfverzekerd in de auto, moet ik zeggen. Daar ben ik best tevreden mee. Ik denk dat we daar zeker op kunnen voortbouwen.”

Hoewel het vrijdagmorgen pas zeker was dat Hulkenberg in actie zou komen had de Duitser afgelopen week nog een paar sessies in de simulator van Racing Point achter de rug, dat helpt hem bij zijn voorbereiding.

“We hebben de laatste paar dagen gebruikt om ons zo goed mogelijk voor te bereiden.”

“Ik ben twee keer in de simulator geweest, en dat heeft zeker geholpen. We hebben een paar dingen geprobeerd met de auto, met de setup, die meteen een aantal vragen van de baan ruimde.”

“Dat is vandaag bevestigd, en het programma van vandaag hebben we vrij goed afgewerkt, dus het was allemaal goed.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}