Ferrari: “Sterke performance de voorbije races maakt van Carlos Sainz geen leider”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-racedirecteur Laurent Mekies heeft Carlos Sainz zich steeds meer vertrouwd gemaakt met zijn wagen en presteerde de Spanjaard de voorbije races inderdaad erg sterk, al maakt dat van Sainz nog geen leider.

“Het klopt dat Carlos drie extreem sterke weekends heeft gekend in Silverstone, Oostenrijk en Frankrijk,” aldus Ferrari-racedirecteur Laurent Mekies volgens ‘Motorsport Week’.

“We zijn daar zeer, zeer blij mee. Aan de uitslag tijdens de races viel het, op Silverstone na, niet te zien omdat we met andere dingen kampten.”

“Het klopt echter dat hij sinds het begin van het seizoen heel wat progressie heeft geboekt.”

Volgens Mekies heeft Sainz doorheen het seizoen inderdaad heel wat vooruitgang geboekt met een wagen die bij aanvang van het seizoen niet erg goed bij hem paste.

“We maakten er aan het begin van het jaar geen geheim van dat de wagen van nature niet zo goed bij hem paste,” aldus Mekies.

“We hebben hard met hem samengewerkt, met zijn engineers, met iedereen in Maranello om ervoor te zorgen dat hij zich meer comfortabel voelt. Zo’n dingen vergen tijd.”

“Langzaam aan ziet het er naar uit dat we de juiste richting uitgaan, wat ook geweldig is voor het team.”

“Maakt dat van iemand een leider of niet? Nee, dat doet het niet, het is niet waarom iemand al dan niet een leider is. We weten dat we twee zeer, zeer goede rijders hebben.”

“We behandelen ze op zo’n manier dat we het aantal posities en punten voor het kampioenschap maximaliseren en we willen dat ze zo snel mogelijk zijn,” besluit Mekies.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print