Ferrari steunt beslissingen van de FIA: “We moeten hen vertrouwen”

FIA
FIA

Bij Ferrari hebben ze naar eigen zeggen alle vertrouwen in de herstructureringen die de FIA doorvoert door ondermeer Michael Masi aan de kant te schuiven als racedirecteur. Daarnaast hebben ze ook vertrouwen in de onafhankelijkheid van de FIA.

Ferrari-president Mohammed Ben Sulayem liet donderdag mits een videoboodschap weten dat Michael Masi niet langer de racedirecteur in de Formule 1 zou zijn maar vervangen wordt door Eduardo Freitas en Niels Wittich die op hun beurt dan weer geruggesteund worden door Herbie Blash.

Daarnaast wordt ook een ‘virtual race control’ geïntroduceerd, te vergelijken met de VAR in het voetbal en zal er ook geen directe communicatie meer plaatsvinden tussen de teams en de wedstrijdleiding.

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is het goed dat de FIA deze beslissingen heeft genomen en dat de aanpassingen noodzakelijk waren om met de Formule 1 een doorstart te kunnen maken en de gebeurtenissen van in Abu Dhabi achter ons te laten.

“We moeten allemaal de FIA volledig vertrouwen voor haar onafhankelijkheid en haar capaciteiten om de juiste beslissing te nemen en vervolgens verder vooruit gaan. In die zin kunnen we het alleen maar steunen,” aldus Binotto.

“Ik denk dat er over wat in Abu Dhabi is gebeurd veel te veel is gesproken, men is het maar blijven analyseren en dat voor heel wat weken of zelfs maanden. Als er een les uit moest worden getrokken dan is het dat er veranderingen noodzakelijk waren en dan men daarover moest beslissen.”

“Het feit dat het zo lang geduurd heeft bewijst hoe complex het was. Zo complex is het, het is erg moeilijk om te zeggen of iets fout of juist was, of er fouten werden gemaakt of niet.”

“Er is niets voor de hand liggend. Wanneer je zo’n beslissingen neemt sta je in het heetst van de strijd onder zo’n enorme druk.”

“Het is zo voor de FIA, het is zo voor de teams en voor eender wie in die moeilijke omgeving werkt, de druk is zeer, zeer hoog.”

“Om echt een onafhankelijkheid te hebben moet je ook vertrouwen hebben en wij als Ferrari zijnde vertrouwen hen. Dat is waarnaar ik echt op zoek ben, volledige onafhankelijkheid van de FIA wanneer ze beslissingen neemt. Zo horen de beslissingen genomen te worden en dat is ook de manier waarop ze zich herstructureren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner