GP van België vierde best bezochte F1-race in 2021

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De Formule 1 heeft de kijkcijfers en toeschouwersaantallen vrijgegeven van vorig jaar en daaruit blijkt dat de GP van België, ondanks alle commotie, het verre van slecht gedaan heeft.

Na een bijzonder jaar ten gevolge van COVID-19 in 2020 wist de Formule 1 min of meer terug te keren naar het normale leven vorig jaar. In totaal wisten de F1-races in 2021 2,69 miljoen fans naar de verschillende circuits te lokken met de GP’s van de Verenigde Staten, Mexico en Groot Brittannië die met meer dan 300 000 toeschouwers de rangschikking aanvoeren.

De GP van België valt net naast het podium met 213 000 toeschouwers en daarmee gaat hij de GP van Nederland vooraf met 195 000 fans. Opvallend maar in Zandvoort was de organisatie gebonden aan beperkingen door coronaregels die stelden dat er een maximaal 70 000 fans per dag op het circuit mochten. 

Ook op de sociale media liet de Formule 1 een mooie groei optekenen. Op alle sociale media-platformen samen kent de sport nu 49 miljoen volgers en dat is een stijging van veertig procent.

De kijkcijfers gingen in 2021 ook in stijgende lijn, het gecumuleerde tv-kijkersaantal van de Formule 1 ging naar een record van 1,55 miljard kijkers, een stijging met 4% ten opzichte van het seizoen 2020.

“Het seizoen 2021 was iets heel bijzonders. We hadden een titelstrijd die tot de laatste race ging met enorme opwinding gedurende het hele kampioenschap,” aldus Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1.

“We begonnen met het terug verwelkomen van onze fans die het hart en de ziel van onze sport zijn en hoewel we beperkt waren in onze capaciteiten ten gevolge van covid was het fantastisch om 2,6 miljoen fans op de tribunes over de heel wereld te zien. We hebben ook een aantal zeer sterke cijfers gezien bij de uitzendingen en onze digitale platformen, waaruit eens te meer het momentum, de opwinding en de belangstelling blijkt die er rondom de Formule 1 heerst.”

“We kijken uit naar ons recordbrekende seizoen van 23 races dit jaar, met nieuwe auto’s, nieuwe reglementen en een nieuwe uitdaging voor alle teams en rijders. Ik weet dat al onze fans niet kunnen wachten om het seizoen van start te laten gaan.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer