Michael Andretti wil in 2024 met een nieuw F1-team op de startgrid staan

Daimler Media
Daimler Media

Krijgen we in 2024 een nieuw F1-team op de startgrid, als het van Michael Andretti afhangt alvast wel.

Het nieuws over de kandidatuur van Michael Andretti om een nieuw team op de F1-startgrid te krijgen werd op vrijdag bekendgemaakt door zijn vader Mario Andretti.

“Michael heeft zich bij de FIA kandidaat gesteld voor een nieuw F1-team in 2024,” aldus de wereldkampioen van 1978 op Twitter.

“Met Andretti Global heeft hij de nodige middelen en voldoet hij aan alle voorwaarden. Hij wacht nu op de vastberadenheid van de FIA.”

Eerder probeerde Michael Andretti al om Sauber over te nemen, dat momenteel het Alfa Romeo F1 team runt. In allerlaatste instantie ging die deal echter niet door.

Die overname was niet de eerste poging om op de F1-startgrid te geraken. In 2018 probeerde Andretti ook al de eigendommen van Force India op te kopen maar de renstal werd toen gered door een consortium rond Lawrence Stroll dat het team uiteindelijk vorig jaar omdoopte tot Aston Martin.

Een bestaand team overnemen lijkt geen optie meer waardoor Michael Andretti een team vanaf nul uit de grond lijkt te willen stampen. Dat is echter ook de duurste optie want naast de middelen voor de nodige faciliteiten moet er ook een bedrag van 200 miljoen dollar betaald worden.

Dat bedrag is bedoeld om ervoor te zorgen dat enkel ‘ernstige’ teams zich op de F1-startgrid vervoegen. Het bedrag van 200 miljoen dollar wordt vervolgens verdeeld over de teams die reeds op de startgrid staan.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer