Ferrari-teambaas Frederic Vasseur uit felle kritiek: “Incident met Carlos Sainz is onaanvaardbaar”

Ferrari
Ferrari

Frederic Vasseur, de teambaas bij Ferrari, heeft felle kritiek geuit op de voorbereiding van de Formule 1 op de GP van Las Vegas, dit nadat een loszittend putdeksel één van hun auto’s heeft beschadigd tijdens de eerste oefensessie.

Carlos Sainz reed tijdens de eerste oefensessie, die op dat moment slechts 10 minuten aan de gang was, over een loszittend putdeksel. Dit gebeurde op het lange rechte stuk van de Strip en tegen een snelheid van ongeveer 300 kilometer per uur. Het resultaat was aanzienlijke schade aan de vloer en veel verloren tijd die eigenlijk absoluut nodig is op een nieuw circuit. Ook Esteban Ocon liep door een soortgelijk incident schade op aan zijn auto.

Vasseur omschreef de schade als volgt: “De monocoque, accu en motor hebben aanzienlijke schade opgelopen, dat is gewoon onaanvaardbaar op dit niveau.”

De eerste oefensessie werd na dit incident niet meer hervat, alle teams verloren zo kostbare tijd op een nieuw circuit waar geen enkel team data over heeft. Ook alle deksels moesten opnieuw geïnspecteerd worden en eventueel aangepast worden.

“Het heeft ons een fortuin gekost om de wagen van Carlos Sainz te herstellen”, aldus Vasseur. “Het is nu van cruciaal belang dat we het meeste halen uit de resterende tijd in de andere oefensessies.”

“We weten echter dat dit kan gebeuren bij een sportevent op een stratencircuit. De baantijd is zo cruciaal op een nieuw circuit, in dit geval zowel voor de rijders als voor de teams. We gaan echter ons best doen, het is nog een lange weg, elk detail is belangrijk.”

Geschreven door Vincent Bogaerts

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023