F1 neemt maatregelen: ‘Las Vegas Sphere’ wordt tijdens het raceweekend aangepast

Ferrari
Ferrari

De F1 en de FIA hebben samen beslist dat als er actie op de baan is, bepaalde kleuren niet gebruikt mogen worden op de ‘Las Vegas Sphere.’  

Sinds een kleine twee maanden is ‘The Sphere’, het grootste LED-scherm ter wereld, operationeel in Las Vegas. Het is ook de bedoeling dat dit entertainment-medium ook tijdens het raceweekend gebruikt zal worden, maar als er actie op de baan is zullen bepaalde kleuren vermeden worden.

De 1,2 miljoen LED’s kunnen 256 miljoen verschillende kleuren laten zien maar tijdens de sessies op de baan zullen de kleuren rood, geel en blauw niet te zien zijn op het kleinood om verwarring bij de rijders te vermijden.

“Het is allemaal veilig,” zei MSG Entertainment-directeur Joel Fishe aan ‘Motorsport.com’. “Uiteraard gaan we er voor zorgen dat we voldoen aan de eisen van de FIA.”

“Ze zijn hier ’s nachts geweest en hebben verschillende kleuren en verschillende dingen getest. En we weten wat we niet moeten laten zien. Dus we hebben een showrunner om dat allemaal te doen.”

“Er zullen wat live beelden te zien zijn, helmen, rijderskaarten, advertenties, al dat soort dingen en nog wat andere verrassingen.”

Volgens George Russell zal ‘The Sphere’ sowieso geen probleem vormen voor de rijders, alleen al door de omvang ervan.

 “We hebben vaak LED-verlichting om ons heen, maar nooit zo veel in je gezichtsveld,” zei hij. “En het is op zijn zachtst gezegd een behoorlijk spectaculair gebouw.”

“Ik weet dat ze die drie kleuren hebben verboden, maar ik denk dat als ik daar een grote rode bal zou zien, ik niet zou denken dat het een rode vlag was.”

“Maar ik denk dat dat een van de opwindende dingen van deze race is, dat we ons op onbekend terrein begeven met dat soort stukjes en dat soort dingen.”