Ferrari test met nieuwe F1-motor voor 2022 in Rusland: “Charles Leclerc start achteraan”

Ferrari
Ferrari

In haar preview voor de GP van Rusland laat Ferrari weten dat Charles Leclerc met een nieuw hybridesysteem zal rijden. Daardoor zal Leclerc een gridpenalty incasseren en achteraan de grid moeten vertrekken.

Er wordt al geruime tijd uitgekeken naar de introductie van de nieuwe Ferrari-krachtbron. Aanvankelijk werd verwacht dat Ferrari een sterk verbeterde F1-motor tijdens de races in Spa-Francorchamps of Monza zou introduceren maar het was dus wachten tot de GP van Rusland.

Ferrari introduceert een nieuw hybride-systeem dat een voorsmaakje biedt op de F1-motor waarmee het in 2022 wil racen. Bedoeling is dan ook vooral om het systeem al uit te testen met het oog op volgend seizoen. Daarnaast moet het Ferrari ook helpen in de strijd met McLaren want het zou voor zo’n 10 pk extra zorgen.

“Er zijn heel wat inspanningen geleverd om dit te kunnen verwezenlijken, zowel op technisch alsook logistiek. Omdat we het systeem zo snel mogelijk in gebruik willen nemen krijgen beide rijders het niet tegelijkertijd ter beschikking,” zo luidt het bij Ferrari.

“Charles zal de eerste zijn om met het nieuwe hybride-systeem te rijden. De beslissing is uit voorzorg genomen omwille van zijn batterijpak dat tijdens de GP van Hongarije beschadigd raakte.”

“In Sochi zal Leclerc een volledig nieuwe power unit krijgen en daardoor zal hij ook achteraan de grid starten.”

Ferrari laat ook weten dat het nog bekijkt wanneer Carlos Sainz eveneens het nieuwe systeem ter beschikking zal krijgen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022