Ferrari verandert de naam van haar wagen opnieuw

Er is een nieuw hoofdstuk in het verhaal betreffende de naam van de opvolger van de Ferrari F10.
Ferrari heeft meegedeeld op haar site dat het opnieuw de naam van haar Formule 1-bolide verandert. De wagen werd eerst Ferrari F150 gedoopt, waarin de 150 verwees naar de honderdvijftigste verjaardag van de eenmaking van Italië.

Er dook echter al snel een probleem op aangezien Ford het recht van deze naam in handen had. Ford dreigde aanvankelijk met een rechtszaak maar gisteren raakte reeds bekend dat Ford de rechtszaak stopzette aangezien Ferrari de naam naar F150th had veranderd en de eisen van Ford had ingewilligd.

Aangezien Ferrari blijkbaar toch wil vermijden dat hun racebolide verward wordt met de wagen van Ford passen ze de naam nogmaals aan. De Ferrari F150th Italia word nu omgedoopt tot Ferrari 150° Italia waardoor de wagen nog Italiaanser getind wordt aangezien de “th” wordt vervangen door zijn Italiaans equivalent. Ook de F wordt weggelaten.

Ferrari hoopt dat de hele heisa rond de naam van hun wagen hiermee wordt afgesloten en dat ze zich nu kunnen concentreren op belangrijkere dingen zoals het behalen van de wereldtitel.

geschreven door Nicolas Delay
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}