Ferrari verwacht niet om overwinning te kunnen strijden: “Het wordt een defensieve race”

Ferrari
Ferrari

Ferrari racing-baas Laurent Mekies is erg blij met de polepositie die Charles Leclerc voor de tweede race op rij wist te behalen. Mekies verwacht vandaag echter een erg moeilijke race. Bij Ferrari denken ze niet dat ze voor de overwinning zullen kunnen strijden.

“Het is een goed gevoel om voor de tweede race op rij de pole te behalen,” aldus Laurent Mekies. “Het is goed voor het team, het team is erg gefocust op het ontwikkelen van de wagen tijdens iedere race. Race na race willen we vooruitgang boeken.”

“We hadden niet verwacht om hier voor de pole te kunnen strijden en al zeker niet om hier met de enorme rechte stukken de pole te veroveren.”

“We gingen voor een configuratie met weinig downforce, wat erg verschillend is van Monaco want daar rij je met zoveel mogelijk downforce.”

Bij Ferrari maken ze zich naar eigen zeggen geen illusies en verwachten ze niet dat ze zullen kunnen strijden voor de overwinning.

“In vergelijking met ons was Red Bull op vrijdag aan het vliegen op de rechte stukken, dat deed ook Lewis,” blikt Mekies terug op de oefensessies eerder tijdens het raceweekend.

“We verwachten ons aan een moeilijke race want we geloven niet dat we over de snelheid beschikken om de race te winnen. Het zal dan ook een defensieve race worden.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed