Pierre Gasly kwalificeert zich als vierde: “Dit is geweldig!”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Tijdens de laatste oefensessie zorgde Pierre Gasly voor de verrassing door de snelste tijd te rijden. Ook tijdens de kwalificatie presteerde Gasly zeer sterk en slaagde hij erin om zich op de tweede startrij te kwalificeren.

“Het was eerlijk gezegd een ongelooflijke dag,” blikt Pierre Gasly terug op zijn zaterdag. “Doordat ik tijdens de derde oefensessie de snelste tijd reed ging ik enorm opgewonden de kwalificatie in.”

“De snelheid was vandaag duidelijk aanwezig. We voelden ons erg sterk vandaag, we hebben heel het weekend gepusht en het ging gewoon enorm goed met de wagen hier.”

“Ik ben erg blij met onze performance tijdens de kwalificatie. Ik denk dat we ons uiteindelijk in een positie bevonden om nog mee vooraan mee te doen maar een vierde plaats op de startgrid is geweldig en de marges met de eerste startrij waren enorm klein.”

“Heel het team heeft het geweldig gedaan en ik denk dat we trots kunnen zijn op de progressie die we boeken.”

Volgens Gasly vormde de methodiek die hij doorheen het raceweekend toepaste de basis voor de geweldige performance van vandaag.

“Ik heb hier ronde per ronde geleidelijk aan proberen opbouwen, sessie na sessie probeerde ik iedere keer te pushen en de limiet te verleggen en dat heb ik dit weekend denk ik goed gedaan,” aldus Gasly. “Ik slaagde erin om tijdens Q3 alles goed voor elkaar te krijgen en we bevinden ons nu op een zeer sterke positie voor de race.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021