Alonso: “Niet eerlijk dat rijders die rode vlag veroorzaken hun snelste tijd mogen behouden”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Nadat de strijd om de pole voor de tweede keer op rij beslist werd door een crash in Q3 vindt Fernando Alonso dat er moet gesproken worden over de regels in de kwalificatie.

De tweevoudig wereldkampioen was een van de rijders die zijn ultieme poging moest afbreken nadat Tsunoda in de slotfase van Q3 zijn AlphaTauri in de vangrails geparkeerd had. Twee weken eerder werd de strijd om de pole in de straten van Monte Carlo ook al beslecht door een crash van Charles Leclerc.

Volgens Alonso is het dan ook niet eerlijk dat de rijders die crashen tijdens de kwalificaties gewoon hun positie op de grid mogen innemen, dit zonder een straf.

“Dit is de regel die we allemaal kennen,” aldus Alonso. “Ik weet dat er al wat discussies waren na Monaco toen Leclerc crashte en ze in staat waren om de auto te herstellen. Ik denk dat er nu nog meer gaan volgen omdat er vier of vijf rijders zijn die vandaag een fout hebben gemaakt en er op zondag toch geen straf aan vast hangt.”

“Dat is een beetje oneerlijk voor de andere rijders die geen fout hebben gemaakt. Maar de regel is zoals hij is. We kennen de regel voordat we aan het weekend beginnen. Soms kunnen wij in de muur belanden en dan hebben we baat bij deze regel.”

Door de crash van Charles Leclerc in Monaco laaide de discussie op om zoals in de IndyCar rijders te bestraffen die gele of rode vlag situaties uitlokken tijdens de kwalificaties en voor die aanpak lijkt Alonso ook wel gewonnen.

“Het is zoals het is, maar misschien moeten we nadenken over hoe we het kunnen verbeteren. Ik denk dat we vandaag niet genoten hebben van de kwalificatie.” 

“Niet vanuit ons standpunt en waarschijnlijk zelfs niet van buitenaf. Je hoopt altijd om op de laatste paar nieuwe sets banden in Q3 de echte strijd te zien. Je wil actie zien en een verrassend einde krijgen. Er zullen dus zeker wat gesprekken volgen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021