Ferrari vol zelfvertrouwen richting Las Vegas: “We geloven in een sterke prestatie”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari zijn ze ervan overtuigd dat ze tijdens de GP van Las Vegas sterk zullen presteren, de karakteristieken van het circuit passen volgens Ferrari bij de SF-23.

De Ferrari SF-23 presteerde tot dusver dit seizoen erg wisselvallig maar Ferrari is wel het enige team dat naast Red Bull dit seizoen een race wist te winnen. Komend weekend dient zich misschien wel een nieuwe kans aan want volgens Ferrari senior performance engineer Jock Clear past het circuit goed bij de wagen van Ferrari.

“Las Vegas gaat een goede race worden,” aldus Clear in Brazilië. “Al onze indicaties wijzen erop dat het een circuit met lage downforce is en daarom hebben we er vertrouwen in dat we competitief zullen zijn, al hebben we nog steeds een tricky wagen.”

“Maar laat ons niet rond de pot draaien, we zitten snel in en uit het ideale ‘operating window’ en het is voor ons moeilijk om te begrijpen waardoor dat komt.”

De onvoorspelbaarheid van de SF-23 eruit krijgen bij de ontwikkeling van de wagen voor 2024 is volgens Jock Clear dan ook cruciaal.

“Ik denk dat we begrijpen dat het meeste ervan toe te schrijven is aan het DNA van de wagen, dus voor volgend jaar focussen we ons op een wagen die onder veel meer omstandigheden goed kan presteren.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023