Sergio Perez waarschuwt Red Bull: “Las Vegas wordt een uitdaging”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Sergio Perez zal Red Bull geen voordeel halen uit de omstandigheden tijdens de GP van Las Vegas. De kwalificatie en de race worden er tegen erg lage temperaturen verreden en dat zal volgens Perez niet in het voordeel van Red Bull zijn.

Ook Pirelli waarschuwde al dat de teams en rijders in Las Vegas een erg moeilijke uitdaging wacht. Pirelli selecteerde de meest zachte bandencompounds maar of dat voldoende zal zijn om tegen de erg lage temperaturen voldoende grip te geven is maar de vraag.

Tot dusver werd Red Bull tijdens de races op zondag nog maar één keer verslagen maar Sergio Perez denkt dat Red Bull in Las Vegas opnieuw een moeilijke uitdaging te wachten te staat.

“Ik denk dat de temperaturen in Las Vegas een erg belangrijke rol zullen spelen,” aldus Perez. “Het is iets dat niet in het voordeel van Red Bull zal zijn, dat is iets dat we in het achterhoofd zullen moeten houden.”

“Zo’n temperaturen zijn erg moeilijk om te simuleren, ook welke windrichting er zal zijn enzovoort.”

“Tegenwoordig kan je erg veel simuleren in een F1-simulator, er zijn veel dingen waarop je je kan baseren. Maar het zal hem meer rond de kennis draaien die we over zo’n dingen hebben.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023