Ferrari-voorzitter lyrisch over F1-succes maar waarschuwt ook: “Het seizoen is nog erg lang!”

Ferrari
Ferrari

John Elkann, de voorzitter van Ferrari, reageert lyrisch op de zeer sterke seizoensstart die Ferrari dit jaar tot dusver heeft gekend. Elkann is tegelijkertijd echter ook op zijn hoede want hij beseft dat het F1-seizoen nog erg lang is en dat de situatie in de F1 snel kan veranderen.

Tijdens de eerste drie races van het nieuwe F1-seizoen slaagde Charles Leclerc er twee keer in om te winnen en één keer finishte hij als tweede. Samen met Carlos Sainz zorgde hij ervoor dat Ferrari een mooie voorsprong heeft in het kampioenschap bij de constructeurs.

Daarnaast staat Leclerc uiteraard ook comfortabel aan de leiding in het rijderskampioenschap. Het harde werk van Ferrari het voorbije anderhalf jaar heeft dus geloond.

“We hebben het twee jaar geleden gezegd dat we hard moesten werken om opnieuw competitief te worden en het seizoen 2022 is echt een opwindend seizoensbegin geweest,” vertelde Elkann tijdens de jaarlijkse bijeenkomst met aandeelhouders van Ferrari.

“Net als al onze tifosi in de wereld ben ik zeer blij dat we op het allerhoogste niveau presteren.”

Elkann is echter op zijn hoede want hij beseft dat het F1-seizoen nog bijzonder lang is.

“Dat gezegd zijnde, het seizoen is nog maar net begonnen en in de Formule 1 wordt je steeds omringd door sterke tegenstanders,” aldus de Ferrari-voorzitter.

“We moeten als team enorm hard blijven werken om op het vlak van performance elk aspect te optimaliseren. Dat is de spirit en de aanpak die ik in Imola en naarmate het seizoen vordert wil zien.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print