Kevin Magnussen: “Nog twee maanden nodig om opnieuw helemaal op niveau te zijn”

Haas F1 team
Haas F1 team

Ondanks het feit dat zijn onverwachte terugkeer een succes gebleken is voorspelt Kevin Magnussen dat hij nog twee maanden nodig heeft om weer helemaal op niveau te zijn.

Bij zijn onverwachte terugkeer naar de Formule 1 kende Kevin Magnussen een vliegende start en kaapte hij meteen de vijfde plaats weg in Bahrein. Maar de Deen laat weten dat het een hele uitdaging was om op zo’n korte termijn, zonder veel voorbereiding, op fysiek vlak weer in vorm te raken.

“Het moeilijkste is mijn nek. Je kan je nek wel trainen maar je wordt er niet fit genoeg van om met een F1-bolide te rijden,” aldus Magnussen in de officiële podcast van de Formule 1 ‘Beyond The Grid.’ 

“Je kan je nek trainen zoveel je wil en dat heb ik in het verleden ook gedaan. Maar dan stap je in de auto en heeft het helemaal geen verschil gemaakt. Je bent nog altijd volledig kapot na de eerste dag in de auto, dus de eerste twee races waren behoorlijk zwaar voor de nek.”

Omdat er wordt geracet met nagelnieuwe bolides had Magnussen ook geen referentie van wat hij mocht verwachten maar hij laat weten dat de nieuwe auto’s gelukkig wat makkelijker zijn om mee te rijden.

“Godzijdank zijn de nieuwe bolides wat minder fysiek geworden omdat de bochtensnelheid wat lager ligt, dat helpt wel. Het is niet veel trager maar een klein beetje en dat helpt wel wat. Ik ben blij dat ik niet met een oude auto moet rijden!”

Toch verwacht Magnussen dat hij nog wat tijd nodig heeft om weer helemaal in topvorm te raken. 

“Ik denk nog een tweetal maanden. Ik ben nu terug een maand F1-rijder en weer volledig aan het trainen, het leven van een F1-rijder waar je elke dag moet trainen en bezig zijn met je fysieke paraatheid.”

“Niet dat ik vorig jaar helemaal niet getraind heb maar wel veel minder dan in mijn tijd als F1-rijder.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print