“Verschrikkelijk dat historische races in Europe van F1-kalender dreigen te verdwijnen”

Daimler Media
Daimler Media

Volgens viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel is het een goede zaak dat de Formule 1 nieuwe horizonten en circuits opzoekt maar mag dit niet ten koste gaan van verschillende Europese historische circuits.

Liberty Media probeert met nieuwe race in Miami, Las Vegas en Qatar de Formule 1 als sport meer plaatsen en landen te laten aandoen en dat uiteraard om commercieel nog meer uit de sport te halen. Tegelijkertijd zijn er echter ook verontrustende signalen dat verschillende Europese historische circuits van de F1-kalender dreigen te verdwijnen.

“Het is altijd opwindend om naar een nieuwe plaats te gaan, op voorwaarde dat het goede plaatsen zijn, de juiste plaatsen voor ons als F1-piloten,” aldus Vettel.

“Amerika ontbrak duidelijk op de kalender en vervolgens kwam Austin op de kalender, wat erg opwindend was en een geweldige race is.”

“Een ander mooi voorbeeld is Singapore. We zijn daar nog nooit geweest voordien en het is geweldig dat we er dit jaar opnieuw racen.”

“Het was ook de eerste nachtrace, ik denk dat er iets speciaal aan het circuit en die plaats is. Het is dan ook goed om nieuwe oorden op te zoeken. Je hoopt dan ook dat al de nieuwe plaatsen een meerwaarde op de kalender zijn.”

“Tegelijkertijd wil je echter ook geen plaatsen verliezen waar je al jarenlang naartoe gaat. Het zou bijvoorbeeld verschrikkelijk zijn om Melbourne op de kalender te verliezen.”

“Het zou verschrikkelijk zijn om verschillende circuit te verliezen, voor de circuits in Europa die de basis van de sport zijn.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer