Jost Capito: “Eerste punt zorgt voor opluchting bij Williams, het seizoen is nog niet voorbij”

Williams F1 team
Williams F1 team

Tijdens de GP van Australië behaalde Alex Albon het eerste wk-punt van het Williams F1 team dit seizoen. Dat eerste wk-punt komt volgens Williams-teambaas Jost Capito als een vorm van opluchting voor het team.

Het Williams F1 team kon tot dusver dit seizoen niet de verhoopte grote stap vooruit zetten door gebruik te maken van de ingrijpende reglementswijzigingen en introductie van nieuwe generatie F1-bolides. Het seizoen tot dusver verliep dan ook erg moeilijk voor Williams.

Tijdens de GP van Australië slaagde Alex Albon er echter in om een felbegeerd eerste wk-punt te behalen en dat is volgens Jost Capito een belangrijke mentale opsteker voor het Williams F1 team.

“We kenden een zeer moeilijke start en ook tijdens het raceweekend in Australië was het zeker na zaterdag moeilijk,” aldus Capito tegenover ‘Motorsport.com’.

“Voor aanvang van de race zegden we dat we gewoonweg de banden beter moesten leren kennen. Als je 18de en 20ste op de startgrid staat dan heeft het geen zin om hard te pushen maar moet je vooral de banden leren kennen en zien wat er gebeurt wanneer je meer naar voor geraakt.”

Uiteindelijk slaagde Albon er na een erg late pitstop in om als tiende over de finish te rijden.

“Dat is uiteraard een opluchting voor het team,” aldus Capito. “Om zo vroeg in het seizoen een punt te behalen is bemoedigend. Dat is het goede aan racen, dat de dingen op zondag helemaal kunnen veranderen.”

“Het toont ook dat het nog niet voorbij is. Dat als je blijft pushen en altijd gemotiveerd bent en het team levendig houdt, je in jezelf blijft geloven tijdens moeilijke tijden, dat het tij en geluk kan keren. Soms moet het eerst erger worden alvorens het beter wordt.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022