Gian Carlo Minardi vervangt Michael Masi als voorzitter van de FIA Single Seater-commissie 

FIA
FIA

Gian Carlo Minardi, oprichter van het Minardi F1 team, is door de World Motor Sport Council verkozen tot voorzitter van de FIA Single Seater Commission.

Minardi neemt de functie over van de Sportieve Secretaris-Generaal van de FIA, Peter Bayer, die fungeerde als een soort tussenpaus nadat Michael Masi uit zijn functie gezet werd. 

De Italiaan is de oprichter van het legendarische Minardi-team dat bestond onder die naam van 1985 tot 2005. In 2001 deed hij zijn team van de hand aan de Australiër Paul Stoddart, die de naam Minardi bleef gebruiken tot hij het op zijn beurt verkocht aan Red Bull, dat het omdoopte tot Toro Rosso en later Alpha Tauri. 

Sinds 2020 is hij ook de directeur van het circuit van Imola, waar sindsdien ook de de GP van Emilia-Romagna plaatsvindt.

Mohammed Ben Sulayem, de voorzitter van de FIA is alvast opgetogen over de komst van Minardi. 

“Hij is een belangrijke figuur in de autosport,” zei Ben Sulayem. “Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken aan de verdere ontwikkeling van de single-seater piramide over de hele wereld.”

Als voorzitter van de Single Seater commissie zal hij aan het hoofd staan van alle single seater-reeksen georganiseerd door de FIA, van de F1 tot de regionale Formule 4-kampioenschappen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023