Red Bull: “Geen grote updates in Imola, er is te weinig tijd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zullen er tijdens het raceweekend in Imola bij Red Bull geen grote updates geïntroduceerd worden, daarvoor is er volgens Horner te weinig tijd om de updates te evalueren.

Traditioneel brengen de F1-teams tijdens het eerste raceweekend in Europa heel wat nieuwe updates mee om te introduceren op de nieuwe wagens. Dat gebeurde in het verleden ook vaak in Barcelona, een circuit waarover de teams heel veel data hebben en waardoor er snel conclusies getrokken kunnen worden.

Dit jaar lijkt er echter geen overvloed aan updates op de nieuwe F1-bolides geïntroduceerd te gaan worden want de eerste Europese race vindt in Imola plaats en heeft bovendien een aparte format met sprintrace. Daardoor kan er minder getest worden en bij Red Bull plannen ze daarom alvast geen grote updates op de RB18.

“Het is een sprintrace en je hebt weinig tijd om dingen te evalueren. We hebben slechts één sessie voor de kwalificatie begint,” aldus Christian Horner tegenover ‘Motorsportweek’. “Je moet erg zeker zijn van wat je op de wagen plaatst.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print