Mattia Binotto: “Ik ben blij dat Porsche en Audi naar de F1 willen komen”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto kijkt er naar eigen zeggen naar uit om binnen enkele jaren met Porsche en Audi twee ‘nieuwkomers’ in de Formule 1 te verwelkomen. Al zorgt het ook wel voor enkele uitdagingen.

Na jaren van geruchten lijkt het er echt van te gaan komen, Volkswagen dat met haar merken Porsche en Audi in de Formule 1 gaat stappen. Dit gebeurt naar alle waarschijnlijkheid als motorleverancier.

“Het is geweldig voor de sport, het is geweldig voor de F1 en het is geweldig voor ons om met zo’n merken te kunnen strijden,” aldus Binotto. “Over het algemeen is het dan ook goed nieuws waarmee we erg blij horen te zijn.”

Ook zijn collega’s bij Red Bull (Christian Horner) en Mercedes (Toto Wolff) zijn naar eigen zeggen enthousiast.

“We zijn zeer blij voor Porsche en Audi dat ze de Formule 1 gaan vervoegen,” aldus Binotto.

“Van nu tot juni, het zal er zeer snel zijn, wat betekent dat er heel wat werk moet gebeuren dat een hoge prioriteit zal krijgen. Er zijn immers nog enkele aspecten op het vlak van financiën en het reglement, die moeten gefinaliseerd en vastgelegd worden.”

Belangrijk op het vlak van de regels wordt het definiëren van wat een nieuwkomer is, vooral omdat de kans ook bestaat dat Audi en Porsche anders van achterpoortjes in het reglement gebruikt zullen maken.

“Wat is een nieuwkomer? Hoe definieer je een nieuwkomer? Wat zijn de voordelen die een nieuwkomer krijgt? Dat moet allemaal verduidelijkt en gedefinieerd worden.”

“Er zijn ook technische aspecten waarover nog discussies gaande zijn. Er zijn dus nog veel dingen die aangepakt moeten worden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer