“Schumacher moet minstens drie jaar wachten alvorens naar Ferrari te gaan”

Haas F1 team
Haas F1 team

AlphaTauri-teambaas Franz Tost vindt dat Mick Schumacher minstens drie jaren ervaring in de Formule 1 moet hebben alvorens te overwegen om eventueel bij Ferrari te gaan racen. Gezien het huidige rijdersduo lijkt de kans zelfs groot dat Mick Schumacher er langer over zal doen.

Met Charles Leclerc en Carlos Sainz beschikt Ferrari over een erg goed maar tegelijkertijd ook nog relatief jong rijdersduo. De kans dat er op korte termijn een racezitje bij Ferrari vrijkomt lijkt dan ook klein. Negatief voor Schumacher hoeft dat niet te zijn want volgens Tost kan Mick Schumacher maar best eerst een aantal jaren ervaring in de Formule 1 opdoen.

“Hij moet eerst gedurende een drietal jaren ergens anders racen,” vertelt Tost tegenover ‘F1-Insider.com’. “Een rijder moet op zijn minst drie jaren leren om te racen op dit topniveau.”

“Ook George Russell en Charles Leclerc hadden die tijd nodig. De Formule 1 is vandaag de dag bijzonder gecompliceerd.”

Als lid van de Ferrari Driver Academy, alsook reserverijder van het F1-team, wordt van Mick Schumacher verwacht dat hij bij Ferrari in de voetsporen van zijn vader zal treden. Gezien de erg goede prestaties van het huidige rijdersduo lijkt dat echter nog verre toekomstmuziek.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer