Ferrari-voorzitter waarschuwt: “Ik verwacht voor 2022 geen overwinningen”

John Elkann, voorzitter bij Ferrari, heeft geen bemoedigende boodschap verkondigt. Elkann verwacht immers dat het Ferrari F1-team tot 2022 geen overwinningen zal behalen.


Drie races ver in het nieuwe seizoen kan men bij Ferrari alleen maar besluiten helemaal niet competitief te zijn. In plaats van een serieuze stap vooruit te zetten en eindelijk voor de wereldtitel te kunnen strijden is de kloof met Mercedes enorm groot geworden.

Ook Ferrari-voorzitter John Elkann ziet de bui al hangen. Gezien de grote achterstand die Ferrari heeft en het feit dat er volgend jaar grotendeels met dezelfde F1-bolide wordt gereden verwacht Elkann dat Ferrari tot aan het seizoen 2022 zal moeten wachten op overwinningen.

Elkann beseft dat Ferrari en haar fans door een zeer moeilijke periode gaan en hij vraagt geduld van de fans.

“De realiteit is dat we momenteel niet competitief zijn. Dat hebben we de voorbije weken al op het circuit gezien en dat zullen we nog vaker zien,” vertelt de Ferrari-voorzitter in gesprek met het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’.

“We moeten vandaag de dag het fundament leggen om vanaf 2022, wanneer de reglementen in de F1 veranderen, wel opnieuw competitief te zijn. Daar geloof ik nog steeds in.”

Door het token-systeem kan de huidige bolide maar beperkt doorontwikkeld worden en wordt er in 2021 met grotendeels dezelfde F1-bolide gereden. Ook 2021 belooft dus een moeilijk jaar voor Ferrari te worden. Elkann verwacht dat Ferrari daardoor pas vanaf de ingrijpende reglementswijzigingen in 2022 opnieuw voor overwinningen zal kunnen strijden.

“Het is belangrijk om open en eerlijk naar de fans toe te zijn. We hebben samen een lange weg af te leggen,” aldus de Ferrari-voorzitter die begrip en geduld vraagt van de fans.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner