Ferrari: “We gaan deze strijd met Mercedes niet uitstellen voor volgend jaar”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zal zijn team alles op alles zetten om de strijd met Mercedes voor de tweede plaats in het kampioenschap te winnen. Ferrari naderde de voorbije races heel wat punten op Mercedes, toch zal deze strijd volgens Vasseur geen afbreuk doen aan de ontwikkeling van de wagen voor 2024.

“Je moet het gevecht niet uitstellen, het gevecht is met Mercedes vandaag en dat is het gevecht dat we moeten aangaan,” aldus Vasseur. “Het is altijd de beste manier om je voor te bereiden op de toekomst, voor de mindset van het team, voor iedereen is het cruciaal om te kunnen meestrijden. We zullen deze strijd tot het einde van het seizoen voeren.”

“Het is nooit een opoffering, performance zorgt immers voor performance. Het is te laat om voor dit seizoen in de windtunnel te gaan maar wat we met de huidige wagen kunnen doen helpt ons ook voor volgend jaar.”

Vooral de bandenslijtage onder controle te krijgen was een doel bij Ferrari en de voorbije races lijken ze bij de Italiaanse renstal daar voor een groot stuk in geslaagd te zijn. Volgens Vasseur kunnen kleine details soms voor grootse wijzigingen en verbeteringen zorgen.

“Wat je op de wagen kan brengen is een kwestie van potentieel,” vertelt Vasseur. “De bandenslijtage is een ander verhaal, we moeten alles niet door elkaar doen.”

“Maar zeker, potentieel is altijd handig. Minder dan een tiende sneller en je staat op de eerste startrij, dan is alles een volledig ander verhaal, je hebt dan vrije baan, ‘schone lucht’ enzovoort.”

“Soms zorgen kleine details voor iets volledig anders want wanneer je aan het strijden bent dan moet je met de anderen rekening houden. Het is een ander verhaal.”

“Ik denk echter dat het zo tot het einde van het seizoen zal zijn. We veroverden in Monza de polepositie met één tiende, in Singapore met vijf honderdsten, iets gelijkaardigs in Japan waarin we verloren met vijf honderdsten en het zal ook tijdens de rest van het seizoen een kwestie van honderdsten zijn.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023