George Russell: “Dit is mijn beste F1-seizoen ooit maar jammer van die 60 punten die verloren zijn gegaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks het feit dat hij momenteel slechts achtste in de wk-tussenstand staat meent George Russell dat hij bezig is aan zijn beste F1-seizoen ooit. Russell vindt het vooral jammer dat hij doorheen het seizoen omwille van verschillende redenen zo’n 60 punten heeft verloren.

Vorig jaar, tijdens zijn eerste seizoen als teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes, slaagde George Russell erin om Hamilton meteen te verslaan. Russell behaalde de enige overwinning van Mercedes en behaalde ook 35 punten meer dan Hamilton.

Dit seizoen helt de balans echter over in het voordeel van Lewis Hamilton want hij heeft momenteel 75 punten meer dan George Russell. Toch vindt Russell dat hij bezig is aan zijn beste seizoen ooit in de Formule 1.

“Op het vlak van pure performance heb ik het gevoeld dat dit mijn beste seizoen ooit is, maar ik moet erkennen dat ik dit seizoen zo’n 60 punten ben verloren en dat omwille van verschillende redenen,” aldus Russell.

“In Australië hadden we een podiumplaats voor het grijpen (maar Russell kreeg een motorprobleem). De 18 punten die we in Zandvoort zouden behalen raakten verloren door de regen, opnieuw een podium weg.”

“De podiumplaats in Singapore was duidelijk een rijdersfout en in Canada was er opnieuw een fout van mezelf waardoor er 10 punten verloren gingen.”

“Ook in Monaco gingen er enkele punten verloren en er waren veel, veel races waarin we punten verloren.”

“Het contrast met vorig jaar is groot, ik denk dat we toen tijdens 19 van de 22 races in de top vijf finishten, we bleven maar punten verzamelen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023