Mercedes: “Agressieve upgrades moeten ons helpen om de strijd met Ferrari te winnen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De voorbije races moest Mercedes haar meerdere erkennen in Ferrari maar bij Mercedes willen ze de komende races met een reeks agressieve updates voor de wagen proberen om de strijd met Ferrari voor de tweede plaats in het kampioenschap te winnen.

Met een pakket aan updates die Mercedes vanaf de race in Monaco introduceerde leek Mercedes een belangrijke stap vooruit te hebben gezet maar de voorbije races viel Mercedes wat terug tot achter Ferrari. Het zag daardoor Ferrari in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap naderen tot op ‘slechts’ twintig punten.

Net als de overige teams verschuift ook steeds meer de focus naar 2024 en zelfs 2025 maar volgens Rosie Wait, ‘Head of Race Strategy’ bij Mercedes, is het verhaal genuanceerder.

“De beslissing is nooit zwart-wit. Terwijl we de winter zullen gebruiken voor verdere fundamentele ontwikkelingen voor de W15 zijn er ook nog heel wat dingen die we momenteel kunnen doen om de huidige wagen sneller te maken, dingen die we ook kunnen leren voor de wagen van volgend jaar. Dat is wat we al gedaan hebben en wat we ook zullen blijven doen.”

“De nieuwe onderdelen die we naar het circuit brengen helpen ons op beide vlakken, hopelijk zorgen ze voor extra performance en maken ze de huidige wagen sneller, maar ze zijn specifiek om enkele aspecten aan te pakken waarover we nog bijkomend moeten leren en vooruitgang boeken.”

“Wat we nu uittesten zal direct ook gebruikt kunnen worden voor de W15 van volgend jaar.”

Naast die focus wil Mercedes echter ook alles op alles zetten om de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap te winnen, iets waarin het Ferrari aanzienlijk dichterbij zag komen.

“We mogen ook niet uit het oog verliezen dat we met Ferrari in een close gevecht voor de tweede plaats zitten en dat die positie in het kampioenschap voor ons erg belangrijk is,” aldus Wait. “We hebben dan ook upgrades in de pijplijn zitten die we op de wagen blijven introduceren.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023