McLaren tempert de verwachtingen: “Als je kijkt naar Max Verstappen dan moeten we realistisch zijn”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

In Japan slaagde McLaren erin om met beide wagens op het podium te finishen, achter Max Verstappen uiteraard. McLaren was opnieuw erg competitief en dat doet dromen van een overwinning. McLaren-teambaas Andrea Stella verwacht echter niet dat zijn team dit jaar nog een race zal weten te winnen.

“Ze hebben nog een te grote voorsprong,” antwoordde Andrea Stella op de vraag of McLaren er in kan slagen om de prestatie van Ferrari en Carlos Sainz in Singapore te herhalen door een race te winnen dit seizoen en zo Red Bull te verslaan. “Maar om eerlijk te zijn, momenteel lijkt het vooral dat Max een te grote voorsprong heeft.”

“Dit seizoen gaan we nog naar erg verschillende soorten circuits maar geen van die circuits heeft de karakteristieken van Singapore.”

“Er zullen enkele circuits zijn waar we zeker en vast competitief zullen zijn, ik denk bijvoorbeeld dat Qatar een goed circuit voor ons zal zijn, maar ik vrees dat de karakteristieken die wij graag hebben dat dit ook de karakteristieken zijn die Red Bull graag heeft en waar het geweldig weet te presteren.”

“We moeten dan ook realistisch zijn en toegeven dat er bepaalde dingen moeten gebeuren om die laatste stap richting een overwinning te kunnen zetten.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023