Daniel Ricciardo test volgende week in F1-simulator om beslissing te kunnen nemen over terugkeer

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgende week staat er een test gepland waarin Daniel Ricciardo in de F1-simulator zal plaatsnemen. Bedoeling is om te evalueren hoe het herstel verloopt nadat hij zijn hand brak tijdens een crash in Zandvoort.

Het werd wat een ‘pijnlijke’ en korte terugkeer van Daniel Ricciardo als vervanger van de aan de kant geschoven Nyck de Vries. Uitgerekend in Nederland liep Ricciardo een breuk in zijn hand op tijdens een crash in een oefensessie. De Australiër werd vervolgens geopereerd en maakt volop werk van zijn revalidatie.

Aanvankelijk werd gedacht dat Ricciardo snel werk moest maken daarvan om kans te maken op een racezitje bij AlphaTauri in 2024 maar ondertussen werd zijn contract, ondanks een indrukwekkende Liam Lawson die hem vervangt, toch verlengd. Desondanks wil Ricciardo uiteraard zo snel mogelijk terugkeren in de wagen, al moet dat wel op een verantwoorde manier en op het juiste moment gebeuren.

Een test in de F1-simulator moet meer duidelijkheid brengen over wanneer dat kan. De race in Qatar komt waarschijnlijk te vroeg maar daarna is er een pauze van twee weken waarna het slot van het F1-seizoen 2023 in alle hevigheid losbarst: vijf races in zes weken tijd.

“Het zal mijn eerste test zijn om te zien waar ik momenteel sta en vervolgens kan ik beslissen wanneer ik zal terugkeren,” aldus Ricciardo. “Ik wil zeker en vast in de wagen zitten, de komende weken volgt een beslissing. Waarschijnlijk zal ik begin volgende week meer weten.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023