Ferrari: “We hebben veel in Mick Schumacher geïnvesteerd”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto gelooft dat Mick Schumacher in de nabije toekomst in de Formule 1 te bewonderen zal zijn. Volgens Binotto heeft de jonge Duitser al grote stappen vooruit gezet, dat laat hij optekenen in ‘Bild am Sonntag.’


Volgens Binotto leidt het geen twijfel dat Mick Schumacher vroeg of laat in de Formule 1 zal terechtkomen.

“Er zal een moment komen dat hij klaar is voor de F1. Wij hebben veel in hem geïnvesteerd omdat we ervan overtuigd zijn dat hij een goede F1-rijder kan zijn.”

Sinds dit jaar maakt de jonge Schumacher deel uit van het junior-programma van Ferrari en tijdens de in-season test in Bahrein mocht hij al eens proeven van een test bij zowel Ferrari als Alfa Romeo.

Nadat hij in 2018 na een spectaculaire remonte het F3-kampioenschap op zijn naam had geschreven is Mick Schumacher sinds dit jaar aan de slag in de Formule 2, de zogenaamde wachtkamer voor de F1. Voorlopig bezet hij in de tussenstand voor het kampioenschap de elfde plaats.

Schumacher beleeft in de Formule 2 een typisch seizoen zoals je dat van een debutant mag verwachten. Het bevat hoogtes en laagtes maar ook flitsen van zijn talent.

“Hij maakt goede vooruitgang,” aldus Binotto. “Dat hadden we ook verwacht als je bekijkt wat hij de afgelopen jaren presteerde. Nu doet hij belangrijke ervaring op in de Formule 2.”

De Italiaan wil ook benadrukken dat Schumacher een goede Formule 1-rijder zal worden en dat hij dat niet alleen aan zijn achternaam te danken heeft. Hij laat ook weten dat een zitje in de Formule 1 niet automatisch betekent dat hij meteen bij Ferrari aan de slag zal gaan.

“De missie van de Ferrari Driver Academy, waar Mick deel van uitmaakt, is het trainen van talent voor het Ferrari-team. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij meteen een coureur voor het fabrieksteam wordt,“ besluit Binotto.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022