Ondanks zege hommeles bij Ferrari: “Leclerc is een klootzak”

Ferrari mag na de gewonnen thuisrace in Monza dan wel publiekelijk in feeststemming zijn, achter de schermen zou het stevig hommeles geweest zijn.


Terwijl de tifosi Charles Leclerc als een volksheld aan het vieren waren stond met Sebastian Vettel een andere Ferrari-rijder met lege handen aan de zijlijn. Het is voor de viervoudige wereldkampioen de tweede keer op een week tijd dat hij het onderspit moest delven.

Voor het seizoen van start ging wees alles erop dat dit jaar voor Ferrari alles in zijn plooi zou vallen, tijdens de wintertesten bleek dat ze een sterke bolide hadden en de komst van Charles Leclerc zorgde voor een nieuwe wind binnen de Scuderia.

Een viervoudige wereldkampioen in de persoon van Sebastian Vettel gekoppeld aan een jonge hond als Charles Leclerc zou de ideale mix moeten zijn maar in Monza zagen we afgelopen weekend een aantal barsten verschijnen in de relatie tussen de twee rijders.

Na een knotsgekke kwalificatie uitte Vettel publiekelijk kritiek op zijn teamgenoot. Er was namelijk afgesproken dat Vettel tijdens de tweede run gebruik zou maken van de slipstream van Leclerc maar ondertussen weten we allemaal al hoe dat afgelopen is.

Volgens ‘HLN.be’ zou Sebastian Vettel na afloop van de kwalificatie razend geweest zijn en tijdens een gesprek met Gerhard Berger teamgenoot Leclerc tot drie maal toe een ‘klootzak’ genoemd hebben.

Teambaas Mattia Binotto moest de gemoederen bedaren en na de race liet hij optekenen dat ze de gebeurtenissen van de voorbije dagen intern moesten bespreken. Hij voegde eraan toe dat Vettel had laten weten dat ze het achter zich moesten laten en vooruit moeten kijken.

Het valt te betwijfelen of dat allemaal zo vlot zal lukken. Na een lange middag voor Vettel waarin hij door een beginnersfout achteraan het veld verzeild raakte en op de koop toe ook nog eens door zijn teamgenoot gedubbeld werd liet Leclerc na de race fijntjes weten dat een zege in Monza het belangrijkste is voor een Ferrari-rijder, iets waar Vettel nog niet in geslaagd is.

Was dat een steek onder water of valt het nog te catalogeren onder jeugdig enthousiasme?

Volgens Binotto is er geen probleem tussen zijn twee rijders maar echt overtuigend klonken zijn woorden niet. “Ik denk niet dat hun samenwerking er onder zal lijden maar ik kan ook niet beloven dat het nooit meer zal gebeuren.”

De vraag is hoe Vettel dit een plaats zal geven, het is niet de eerste keer dat hij in de fout gaat dit seizoen en bovendien maakt de Heppenheimer een gelaten indruk de laatste tijd. Van de vrolijke Vettel die in 2015 aan een tweede F1-leven begon bij Ferrari blijft haast niets meer over, de humor heeft plaatsgemaakt voor sarcasme en gelatenheid, het heilige vuur lijkt langzaam gedoofd.

Zelf spreekt hij dat tegen in een reactie na de race: “Ik hou nog altijd van wat ik doe maar als je niet goed doet waar je goed in bent ben je niet tevreden. Voor het team was het een mooie dag, voor mij helaas niet.”

Als het waar is wat Vettel zegt en dat hij daadwerkelijk dit achter zich kan laten kan hij al in Singapore terugslaan en zijn plaats binnen het team weer opeisen. Het is immers een circuit dat Vettel enorm goed ligt en ook voor Leclerc geldt het spreekwoord over de zwaluw en de lente…

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022