Ferrari: “We kunnen niet wachten tot het F1-seizoen voorbij is, het team kan het niet meer aan!”

Ferrari
Ferrari

Volgens teambaas Mattia Binotto wordt het hoog tijd dat het F1-seizoen gedaan is. De zeer lange en intense F1-kalender vergt zijn tol onder de teamleden.

Op sportief vlak gaat het Ferrari voor de wind. Na het dramatische seizoen van vorig jaar heeft de Scuderia een duidelijke stap vooruit gezet. Bovendien heeft het de voorbije races in de strijd om de derde plaats een mooie voorsprong uitgebouwd tegenover McLaren.

Tot zover het goede nieuws want Ferrari-teambaas Mattia Binotto laat weten dat zijn teamleden erdoor zitten en dat het seizoen niet snel genoeg voorbij kan zijn. Ferrari zet ondertussen haar middelen volop in op het cruciale seizoen 2022 maar heel wat teamleden hebben ook nood aan rust, vooral de teamleden die ieder raceweekend aanwezig zijn op de circuits.

“Wat we moesten leren hebben we geleerd,” aldus Binotto volgens het Italiaanse ‘Corriere dello Sport’.

“We zijn niets meer aan het ontwikkelen voor dit seizoen en uiteraard staan we te trappelen om met de nieuwe wagen een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

“Ik ga het ook eerlijk zeggen: we kunnen het niet meer aan. We kunnen niet wachten tot dit seizoen voorbij is.”

Volgens Mattia Binotto kan er met tevredenheid teruggeblikt worden op het huidige seizoen, vooral omdat Ferrari zich vooral op 2022 gefocust heeft en amper de huidige wagen heeft ontwikkeld.

“We hebben de huidige wagen nooit echt ontwikkeld, blikt Binotto terug op het huidige seizoen. “We hebben enkele ontwikkelen geïntroduceerd tijdens het begin van het seizoen en dat was het.”

“Los van de power unit, maar die verbeterde power unit was eigenlijk een ontwikkeling met het oog op 2022. Al onze inspanningen waren van bij het begin van het seizoen dan ook gericht op 2022, zonder dat te compromitteren.”

“Dus laat ons zeggen dat het nooit in ons hoofd is opgekomen dat we op een bepaald moment 2022 zouden benadelen ten gunste van 2021.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022