Toto Wolff: “Verlies van de titel is niet het einde van de wereld”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Sinds het begin van het hybride-tijdperk in de F1 was de kans nog nooit zo groot dat Mercedes de wereldtitel zou kunnen ontlopen maar teambaas Toto Wolff kan het eventueel verlies ervan relativeren.

Met nog twee races op het programma is de strijd om de wereldtitel ongemeen spannend. Het kan nog alle kanten uit. Lewis Hamilton zakt af naar Saudi-Arabië met een achterstand van acht punten op Max Verstappen maar als het dit jaar zou mislopen betekent dat volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff niet het einde van de wereld.

 “Als ik voor het seizoen te horen had gekregen dat de beslissing in Saudi-Arabië of bij de seizoensfinale zou vallen, dan had ik dat aanvaard”, zegt Wolff bij ‘Motorsport-Total.’ “We liepen in het begin wat achter de feiten aan en waren gewoon niet goed genoeg. De regels speelden ons ook niet in het voordeel maar dat aanvaarden we.”  

Maar met het parcours dat Mercedes heeft afgelegd de voorbije zeven seizoenen in het achterhoofd relativeert de Oostenrijker een eventueel verlies van de wereldtitel.

“Mocht Mercedes het kampioenschap verliezen dan kost ons dat misschien een of twee slapeloze nachten. Dat zou vervelend zijn, maar we kunnen het aan, het is niet het einde van de wereld.”

“We zullen sterk terugkomen, maar ik wil nergens op vooruitlopen, dus daarom: we ‘willen’ volgend seizoen sterk terugkomen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022