Lewis Hamilton heeft er een hekel aan maar doet het nu wel voor de titelstrijd met Max Verstappen: testen in de F1-simulator

Lewis Hamilton - Instagram
Lewis Hamilton - Instagram

Lewis Hamilton deelde woensdag op de sociale media dat hij aan de slag was in de simulator om het nieuwe circuit in Jeddah te verkennen, dit ter voorbereiding van de allereerste GP van Saudi-Arabië.

De achterstand van Lewis Hamilton op Max Verstappen bedraagt nog acht punten, dit met nog twee races voor de boeg in 2021. Beide kemphanen zullen dus met hun beste vorm moeten afzakken naar Saudi-Arabië en Abu Dhabi willen ze wereldkampioen worden.

Lewis Hamilton is alvast aan het werk in de simulator van Mercedes en dat mag opmerkelijk genoemd worden want de wereldkampioen heeft vroeger al aangegeven dat hij geen grote fan is van de simulator. Sterker nog, het is iets dat hij zoveel mogelijk probeert te vermijden.

Woensdag deelde hij echter een foto op de sociale media vanuit de simulator terwijl hij het nieuwe Jeddah Corniche Circuit aan het verkennen was. Binnen iets meer dan een week zal de Formule 1 voor de eerste keer neerstrijken op het nagelnieuwe stratencircuit in Saudi-Arabië.

Er is de laatste tijd uiteraard al veel gezegd en geschreven over het titelgevecht tussen Hamilton en Verstappen en het belooft ongemeen spannend te worden tijdens de twee laatste races van het seizoen. In het verleden is het al eens uitgedraaid op een crash die besliste over wie zich kampioen mag noemen maar dat wil Hamilton vermijden, hij wil wereldkampioen worden op basis van zijn rijkunsten en hij houdt ook in het achterhoofd dat hij het uithangbord is van een heel team dat achter hem staat.

“Ik voel me niet te groot of te succesvol om een gevecht uit de weg te gaan. Ik weet dat je soms deze weg moet nemen,” aldus Hamilton.

“Je moet de slimste zijn. Soms verlies je punten, maar het gaat niet alleen om mij. Ik heb tweeduizend werknemers achter me staan. Een egoïstische daad waarbij ik niet toegeef en de race niet uitrijd, kan mijn hele team de bonusbetalingen aan het eind van het jaar kosten. En daar bovenop nog zorgen voor meer werk als ik de auto beschadig.”

Lewis Hamilton – Instagram
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022