Jérôme D’Ambrosio wordt teambaas in de Formule E

ROKiT Venturi Racing
ROKiT Venturi Racing

Onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio wordt teambaas van het ROKiT Venturi Team in de Formule E. Daarmee neemt hij het stokje over van Susie Wolff die CEO wordt.

De voormalige rijder van het Marussia F1 Team was al van bij het begin in 2014 aan de slag in de Formule E en aan het einde van 2020 beëindigde hij zijn actieve racecarrière bij het team van Mahindra na in totaal drie overwinningen. 

Het afgelopen seizoen was hij al aan de slag bij Venturi als adjunct-teambaas maar die rol wordt dus komend seizoen uitgebreid want hij mag Susie Wolff opvolgen als teambaas die op haar beurt CEO van Venturi wordt.

“Ik ben het team dankbaar dat ze me deze kans hebben gegeven,” zegt d’Ambrosio over zijn promotie. “Als Susie’s opvolger, weet ik dat ik grote voetstappen te vullen heb. Ik ben echter iemand die altijd graag een nieuwe uitdaging aangaat. In de afgelopen twaalf maanden heb ik veel van Susie geleerd en ik ben ervan overtuigd dat wij samen een ongelooflijk sterk team zullen vormen.”

“Deze teamdynamiek heeft ertoe geleid dat we in 2021 ons meest succesvolle seizoen tot nu toe hebben. Met Edo (Mortara) en Lucas (di Grassi) in de auto volgend seizoen, en na onze vorm in seizoen 7, is het hele team positief. Iedereen is gemotiveerd om de draad weer op te pakken en samen te werken aan weer een succesvol kampioenschap.”

Susie Wolff zal dus toetreden tot het management van het Venturi-team. Na drie jaar als teambaas voelt de timing naar eigen zeggen goed aan om de overstap naar haar nieuwe functie te maken en ze heeft er ook alle vertrouwen in dat haar vervanger goed werk zal leveren.

“Sinds ik deze rol in 2018 op me heb genomen, vervult het me met grote trots om te zien hoe we als organisatie sterker zijn geworden. Sinds Jérôme vorig jaar bij het team kwam, heeft hij een positieve invloed gehad. Ik weet dat ik de leiding van het team in zeer bekwame handen leg voordat de Formule E in seizoen negen aan zijn derde generatie auto’s begint.”

Het nieuwe Formule E-seizoen zal eind januari van start gaan in Diriyah, Saudi-Arabië. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022