Ferrari: “We waren erg sterk, Charles Leclerc had kunnen winnen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zag het er tot aan de opgave van Charles Leclerc allemaal erg goed uit en leek zijn team erg sterk en gepast te reageren op de gebeurtenissen tijdens de race.

Tijdens de start verloor Charles Leclerc de leiding in de race maar Ferrari haalde Leclerc binnen tijdens een virtuele safety car-fase waardoor hij tijdens zijn pitstop minder tijd verloor. De omschakeling naar de harde bandencompound was weliswaar vroeg maar volgens Binotto maakte Leclerc zeker kans op de overwinning.

Verstappen en Perez kwamen tijdens de VSC immers niet binnen waardoor ze later in de race onder normale raceomstandigheden meer tijd verloren. Leclerc had een mooie voorsprong maar moest wel op zijn hard setje banden de finish zien te halen maar dat zou volgens Binotto gelukt zijn.

“Ik denk dat het team zeer goed reageerde toen we een VSC kregen, we riepen Charles binnen omdat hij zich zeer dicht bij de ingang van de pits bevond,” aldus Binotto.

“We waren zeer, zeer scherpt. Ik denk dat de rijders goed reageerden. We hadden op dat moment in de race denk ik een voordeel.”

Na afloop van de race liet Max Verstappen uitschijnen dat hij Leclerc sowieso had kunnen bijhalen maar volgens Binotto zou Leclerc met zijn harde banden en een goed bandenmangement zeker aanspraak hebben kunnen maken op de overwinning.

“Het was inderdaad nog een erg lange race, we moesten de banden tot het einde van de race zien te managen,” blikt Binotto terug.

“De bandendegradatie die we op de harde bandencompound zagen was erg beperkt. Als we de harde bandencompound goed hadden kunnen laten ‘overleven’ dan zouden we de juiste beslissing genomen hebben. Het antwoord daarop hebben we niet.”

“We zullen de data bekijken en ik ben er zeker van dat iedereen er naar zal kijken om te zien hoe de race zou geëindigd zijn. We voelden ons erg sterk, zeker terwijl we met de harde band aan de leiding reden. Charles was ook erg tevreden met het gedrag van de wagen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print