Ferrari: “We wisten dat onze voorvleugel legaal was, reactie concurrentie hoort bij het spelletje dat wordt gespeeld”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur hebben ze zich bij Ferrari nooit zorgen gemaakt over de legaliteit van hun voorvleugel. Sommige teams reageerden verbaasd over de ‘seperators’ die Ferrari op haar voorvleugel had staan maar bij Ferrari hadden ze eerst de mening van de FIA gevraagd.

Vorig jaar introduceerde het Mercedes F1 team in Austin een nieuwe voorvleugel maar uiteindelijk reed de renstal nooit met de voorvleugel omdat hij illegaal werd bevonden. Opmerkelijk genoeg toonde Ferrari ons bij de presentatie van haar nieuwe F1-bolide een gelijkaardig concept.

De concurrentie keek met een vergrootglas naar de voorvleugel van Ferrari en stond klaar om protest in te dienen maar wat blijkt? De Ferrari-voorvleugel is perfect legaal bevonden door de FIA. Wat weinigen weten is dat de desbetreffende regel die de voorvleugel van Mercedes verbood de voorbije winter gesneuveld is, waardoor het dit jaar wel is toegestaan. Ferrari lijkt daarvan te hebben geprofiteerd om met een gelijkaardig concept te komen.

“Toen we onze wagen presenteerden met dergelijke onderdelen wisten we dat we een discussie met de FIA zouden hebben,” aldus Ferrari-teambaas Frederic Vasseur. “Voor de FIA was het klaar en duidelijk oké. Hoe de andere teams reageren maakt me niets uit.”

“Het maakt allemaal deel uit van het spelletje. Ieder jaar is er tijdens de eerste test een verhaal over een winglet of een ander onderdeel. Binnen een week zal het over iets anders gaan.”