Ferrari: “We zijn tijdens de sprintkwalificatie niet voluit gegaan, focus ligt op de race op zondag”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de ‘Sprint Shootout’, de kwalificatie voor de sprintrace, geraakte Ferrari niet verder dan een zevende en negende plaats. Bij Ferrari laten ze echter verstaan dat daarachter een strategische beslissing schuilgaat.

Tijdens de kwalificatie voor de race op zondag slaagde Charles Leclerc erin om zich op de eerste startrij te kwalificeren maar tijdes de ‘Sprint Shootout’ geraakten Leclerc en Sainz niet verder dan een zevende en negende plaats. Beide Ferrari-rijders werkten hun ronde in SQ3 echter af op een gebruikt setje zachte banden.

Bij Ferrari hopen ze dat de strategische beslissing om niet met een nieuw setje banden in SQ3 te rijden hen een strategisch voordeel zal opleveren voor de race op zondag, wanneer er meer punten te verdienen zijn. 

“Op de medium band waren we redelijk competitief in SQ1 en SQ2,” aldus Sainz. “Vervolgens besloten we om de nieuwe zachte bandencompound te sparen en we besloten om de sprintkwalificatie en sprintrace een beetje op te offeren voor een betere race op zondag.”

Ook Charles Leclerc bevestigde dat ze bij Ferrari in SQ3 niet op een nieuw setje zachte banden reden en dat omwille van strategische redenen.

“Ik weet niet wie er nog op gescrubte banden reed maar wij alvast wel,” aldus Leclerc. “We reden op oude banden dus we hadden verwacht dat we geen geweldig resultaat gingen behalen.”

“Maar we houden de nieuwe setjes banden voor een later moment in het raceweekend. Laat ons zien of dat loont, ik hoop het alvast.”

Opvallend is dat de strategische beslissing van Ferrari om in SQ3 niet met een nieuw setje zachte banden te rijden pas mogelijk is geworden toen eerder dit seizoen de regels werden aangepast zodat het niet langer verplicht was om met een nieuw setje zachte banden aan SQ3 deel te nemen. Daarmee wou men de teams meer strategische mogelijkheden bieden.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023