Ferrari werkt aan een grote update voor de GP van Japan

Ferrari doet er alles aan om nog een kampioenschap te winnen dit seizoen. Het zal dan ook haar wagen, de F2007, agressief doorontwikkelen. Het Italiaanse team plant een grote aërodynamische update voor de GP van Japan, zo meldt autosport.com

Vorige week lieten enkele directeurs van Ferrari al horen dat, om nog een kampioenschap te winnen, Ferrari al de resterende races moet winnen. Iets waarbij een grote update van de wagen natuurlijk heel wat bij bij kan helpen.

De ontwikkeling zou bestaan uit een volledige update van het bodywork met een nieuwe voorvleugel, achtervleugel, bargeboards en bovenkant van het bodywork.

Of de strijd om het kampioenschap 2007 een invloed zal hebben op de ontwikkeling van nieuwe wagen voor het seizoen 2008 valt nog af te wachten.

Hoofd van de chassis afdeling van Ferrari, Aldo Costa, had hierover het volgende te zeggen.

"Als ik eerlijk ben is de balans zeer moeilijk te vinden, omdat we nog volop strijden voor het kampioenschap van dit jaar. Het voorbereiden van het seizoen 2008 is een lange weg en we moeten er mee beginnen. Het is dus een moeilijke periode. We werken nog aan deze wagen, we proberen hem verder te ontwikkelen, maar met de wagen van 2008 moet serieus rekening gehouden worden."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023